torstai 2. huhtikuuta 2015

Kotitehtävä nro:3

Kotitehtävä nro:1
Suunnittele koulun pulverimaalausalue omasta mielestä järkevämmin. Mitä kannattaa muuttaa ja miten. Huomioi tehtävässä, että tulevaisuudessa tullaan kiinnittämään enemmän huomiota ripustamiseen.

Jotta homma lähti käyntiin, Jari kertoi muutaman oman ideansa aiheesta ja ehdotti, että lähtisin niistä ammentamaan suunnitelmaa. Idea tyssäsi jo alkuvaiheessa kun en millään keksinyt miten kappale liikutettaisiin järkevästi uuniin, joten ei muuta kun uutta ideaa keksimään... ja onneksi sellainen tulikin hyvin nopeasti. Se, että onko se parempi, en tiedä mutta suunnitelma kuitenkin.
Ensin uunia siirrettäisiin irti seinästä 20cm ja työnnettäisiin lähemmäs takaseinää. Maalaus alue pitenisi näin noin 25cm. Uunin edessä oleva ramppi korjataan niin, että rampin päässä ei olisi enään pykälää, vaan rampin pää päättyisi uunin pohjan tasolle. Myös maalausalueen lattia ja uunin lattia puhdistetaan, niin kärry liikkuisi jouheasti.


Maalauskaappia siirretään 20cm lähemmäs seinää. Nyt kaappi ja uuni olisi linjassa keskenään eikä kärryjä tarvitsisi enään käännellä turhaan, kun niitä työnnetään uuniin.

Maalausuunin viereen tehtäisiin esiripustus/jäähdytys alue. Uunin ja lasiseinän väliin tulisi tukijalat, joiden väliin kiinnitetään 3-4 lattarautaa, joihin voisi ripustaa joko kappaleita jäätymään tai siinä voisi täyttää ripustus henkareita.

Kappaleiden liikuttaminen uuniin kävisi kärryillä. Kärryt jotka suunnittelin helmikuun lähipäivinä, olisi tarkoitettu sekä yksittäin ripustettaville kappaleille, mutta myös henkareille. Kärryssä käytettäisi Coating Techin runkotelinettä. Telineen ripustuskärryyn tapahtuisi "kruunu koukulla"(eli koukulla joka on keskellä henkarian yläreunaa ja sen voi ripustaa joko pitkittäis että poikittais suunnassa),  jotta henkari pysyisi vaakasuorassa kun kärryä liikutellaan uuniin ja takaisin. Kärryyn sopivaa henkaria ei saa suoraan Coating Techin varastosta, vaan sitä pitäisi muokata niin, että kruunu koukku tulee vinotukien päälle kiinni ja ripustimen kokonaiskorkeus kruunukoukun päältä ripustimen pohjaan olisi 130cm. Kyseisiä henkareita saisi ripustettua kärryyn maksimissaan kolme kerrallaan, mutta jos henkarissa olevat ripustuspalkit olisivat esimerkiksi 15cm päässä toisistaan, mahtuisi niitä seitsemän allekkain ja jokaiseen palkkiin menisi maksimissaan 16kpl ripustettavia esineitä, eli yhdessä henkarissa olisi 114kpl, joten kaiken kaikkiaan kappaleita saisi uuniin 342kpl. Tämä kappale määrä saavutettaisiin ripustuspalkilla ja kaksoiskoukulla. Jos henkarissa käytetään hylsypalkkia ja erilaisia nuolenkärkiä voi kappaleita ripustaa yhteen henkariin 195kpl. Näin kappaleita saisi kerralla uuniin 585kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti