maanantai 1. joulukuuta 2014

Havaintoja töistä 4.

Ripustus 2
Ripustimien varastointi, varaston ylläpito ja ripustimien tilaus.


Jaahas jaahas... nyt olis tarkoituksena käydä läpi miten meillä hoidetaan ripustuskoukkujen, henkareihin kuuluvien ripustimien ja erilaisiin suojauksiin käytettävien silikonitulppien varastointi ja tilaus. Koska meillä on tuotannossa käytössä noin 20 eri koukkua, ripustinta, tulppaa, oksaa ja henkaria, ja jokaista on oltava varastossa niin, että ei ihan heti pääse loppumaan, on tärkeää, että varastointi on järjestelmällistä ja niin selvää, että kuka tahansa osaa hakea työohjeen mukaisen koukun. 

Se, että laatikoiden etiketit ovat luettavissa ei aina takaa sitä, että hakija tietäisi laatikkoon katsomatta mitä siellä on. Tästä syystä varsinkin räätälöityjen koukkujen laatikoihin on hyvä kirjoittaa ja myös piirtää mitä niissä on.
Kaksi laatikko- järjestelmä. Päällimmäinen on auki ja käytössä. Kun laatikko tyhjenee otetaan alempi käyttöön ja tilataan uusi laatikko, joten periaattessa aina löytyisi kaksi laatikkoa kyseistä koukkua.


Kaikkia koukkuja ei käytetä viikottain joten ne on laitettu lavoihin, kiinnitetty malli koukut kaulukseen (jos mahdollista) ja tehty laput jossa lukee käyttötarkoitus ja koukun koodi. Laput on kiinnitetty sille puolelle lavaa mistä kyseinen koukku lavasta löytyy.


Koukut jotka on päivittäisessä käytössä on lähellä ripustus aluetta ja helposti otettavissa. Koukkujen paikat on myös merkitty, jotta ripustaja tietää mitä koukkua käyttää.







Myös uunin alunen on otettu hyötykäyttöön. Kärryihin on merkitty mitä niissä on ja samat merkinnät löytyy myös uunista. Meillä tuotteita maalataan joskus käsin, joka tapahtuu erillisessä maalauskaapissa. Tämän takia käytössämme on myös normaalia pidempiä koukkuja, jotka on laitettu viallisiin valaisimien kupuihin. Siellä ne on helposti otettavissa eikä ne sekoitu toisiin koukkuihin. Kupujen päihin on kirjoitettu koukun pituus tai sen käyttötarkoitus sekä onko se suora vai käännetty eli onko koukun toinen pää käännetty 90astetta suhteessa toiseenpäähän.

Toisesta uunin alla olevasta kärrystä löytyy lyhyempiä, ei päivittäin käytössä olevia koukkuja, viikottain käytössä olevia suojaus tulppia ja nuolenkärkiä käytössä oleviin ripustimiin ja henkareihin. Kärrystä löytyy myös muutama tyhjä laatikko ihan varmuuden vuoksi, jos vaikka joskus tarvitsisi niitä. Tässäkin kärryssä kaikki laatikot ovat merkittyjä (paitsi noi kaksi tyhjää) niin, että niissä lukee vähintään käyttökohde, mutta jos mahdollista myös tilaus koodi.
Vaikka koukut löytyvät suoraan coating techin varastosta niitä ei välttämättä toimiteta laatikossa. Silloin ne toimitetaan parin sadan nipuisa kelmuun paketoituna. Sellaista nippua on hankala varastoida ja avaamisen jälkeen ikävä hallita, joten puran ja paketoin sen uudestaan 50kpl:n nippuihin. Nyt nipussa on koukkuja sopivasti siihen, että kun vanhat heittää pois voi uuden nipun ottaa kokonaan käyttöön eikä nippua tarvi uudestaan paketoida ja varastioda. Tässä on minulle pieni korjauksen paikka koska nippuja ei ole merkattu, kasasta löytyy kuitenkin kolmea erilaista koukkua ja koukun tyypin selvittämiseen kiireessä voi mennä kohtuuttoman paljon aikaa.
Tuotteet joita en ole vielä kerennyt laittamaan omille paikoilleen, odottavat hyllyttämistä ja käyttöön ottoa hyllyn alla. Maalari itse hyllyttää yleensä koukut. Tämä edesauttaa maalaria pysymään kartalla siitä mitä koukkuja löytyy ja mitä ei.



Jotta koukkujen tilaaminen olisi mahdollisimman vaivatonta ja nopeaa olemme tehneet listan mistä löytyy kaikki tuotannossa käytettävät tulpat, koukut, ripustimet, henkarit ja nuolenkärjet. Listasta löytyy tuotteen kuva, tilaus koodi, tilaus erän koko, kuinka monta kappaletta tuotetta löytyy maksimissaan meidän hyllystä, henkilö keltä tilataan ja tämän henkilön puhelinnumero. Tämän ansiosta kuka vaan voi tilata maalaamoon tarvittavat koukut.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti