lauantai 12. joulukuuta 2015

Kotitehtävä nro:9

Kotitehtävä nro:9

Tämän kertaisen kotitehtävän aiheena oli miettiä miten pintakäsittelijä voi välttää ongelmia omalla toiminnallaan?


-Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kun tekemisensä suunnittelee hyvin, saadaan osa ongelmista ratkottua jo ennen varsinaista aloittamista.

-Ajattele mitä teet. Jos vain suoritat työsi, et välttämättä huomaa tekemiäsi virheitä, ja pahimmassa tapauksessa tulet niille jopa sokeaksi. Ota huomioon ympäröivät olosuhteet.

-Pidä työsi mieleisenä. Varo leipiintymistä, silloin tekeminen muuttuu suorittamiseksi ja kehitystä ei synny. Ole kiinnostunut siitä mitä teet.

-Huolehdi kalustosta. Pidä huoli, että laitteet ovat kunnossa ja huollettu niin ne eivät pääse hajoilemaan kesken kaiken.

-Huolehdi itsestäsi. Pidä siis huoli myös itsestäsi, jotta jaksat läpi työurasi ja pystyt nauttimaan vielä eläkkeelläkin olostasi.


-Kouluta itseäsi. Päivitä osaamistasi,  jotta hallitset ongelmatilanteiden ennakoinnin ja ratkaisun tehokkaasti.


-Älä kiirehdi. Joskus ihmisillä on aikaa tehdä sama asia kaksi kertaa hätäsesti mutta ei kerran kunnolla.


-Jos et tiedä niin kysy. Ei ole väärin kysyä asiaa joltakulta toiselta jos et sitä itse tiedä. Ei paraskaan maalari voi osata kaikkea, mutta hyvän maalari osaa ottaa selvää ja kysyä. Käytä hyväksesi tavaran toimittajien tietoutta ja kysele heiltä aiheesta mahdollisimman paljon.


-Ota selvää. Aina kun eteesi tulee uusi tilanne, käytä aikaa tutustumalla aiheeseen, ohjeisiin, tekniikoihin, käyttötekniseentiedotteeseen, perehdyttämiseen... äläkä suinpäin ryntää tekemään jotain mistä ei välttämättä ole mitään hajua.

-Opi virheistäsi. Jokainen tekee virheitä, mutta yritä oppia niistä, niin seuraavalla kerralla ongelma saatetaan välttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti