tiistai 5. toukokuuta 2015

Kotitehtävä nro:5

Tällä kertaa kotitehtävänä oli miettiä oman työpaikan pintakäsittelymenetelmiä. Piti myös pohtia blogissa eri pintakäsittelymenetelmien eroja ja sitä miten laatu määrittelee pintakäsittelymenetelmän valinnan.

Omalla työpaikallani ei periaatteessa ole kuin yksi pintakäsittelymenetelmä eli pulverimaalaus jota tukemassa ja tehostamassa on pesulinja. Pesulinjassa kappale saa ohuen maalin tarttumista parantavan ja koorroosiolta estävän suojan. Tämä ei kuitenkaan yksistään riitä, vaan kappale on kuitenkin aina maalattava, joten tämän takia omalla työpaikallani ei periaatteessa ole kuin yksi pintakäsittelymenetelmä.

Eri pintakäsittelymenetelmien eroista kun puhutaan, omasta mielestäni ne voi jakaa kahteen ryhmään: 
1.Tarkat ja erittäin tasaiset pinnat (esim. auto)
2.Ei ihan niin tarkat pinnat (esim. teräs runkoisen hallin runko)

Nro:1 ryhmään kuuluu esim. HVLP ruisku ja kynäruisku.
Nro:2 ryhmään kuuluu esim. korkeapaineruisku ja jauhemaalaus.

Nro:1 ryhmässä valitaan HVLP ruisku jos auto ylimaalataan, ja kynäruisku, jos autoon halutaan maalata jonkunlainen kuva.
Nro:2 ryhmässä valitaan korkkari, jos maalattavaa pintaa on paljon, maalikalvolla pitää olla vahvuutta ja väri pitää olla nopeasti pinnassa, kun taas pulverimaalaus valitaan silloin kun maalataan paljon esim. yksinkertaisia ja pieniä kappaleita, joiden pitää olla heti käyttövalmiita.

Molemmissa ryhmissä yhteistä on se, että laitteilla ylletään haluttuun ja maalausmenetelmälle ominaiseen pinnanlaatuun, kun laitteita huolletaan ja puhdistetaan säännollisesti. Jos tätä laiminlyödään toistuvasti, voi hyväkin maalari tehdä pelkkää sutta ja sekundaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti