maanantai 1. syyskuuta 2014

21-22.8.2014 Lähiopetuspäivät

Back to school

Torstai 21.8.2014

Jaahas, taas ollaan koulussa.... jo oli aikakin. Elikkä nyt ollaan opiskelemassa teollisenpintakäsittelyn ammattitutkintoa.
Torstai alkoi tutustumisella uusiin opiskelijoihin ja koulun sääntöihin. Jari piti meille pienen tsemppauspuheen koulun aloittamisesta. Vaikka itse olin samanlaisen puheen kuullut myös aikasemman koulutuksen alussa, oli puheella samanlainen vaikutus kuin silloinkin, ryhti parani ja kiilto silmissä lisääntyi, olen ammattilainen ja ylpeä siitä, ajattelin. Oli mahtavaa huomata kuinka helposti itsellensä välillä epämiellyttäväänkin työhön saa lisää kiinnostusta vaan sillä, kun joku vähän rohkaisee ja näyttää oikean suunnan mitä ja miten asiat pitäisi tehdä.
Kahvin jälkeen oli meillä ammattiopiskelijoille suunniteltu pieni tehtävä. Henryllä oli mukana työpaikallaan käyttämä likainen HVLP-ruisku, joka piti puhdistaa ja testata, että ruisku toimii. Toivomuksena oli myös, että jos mahdollista niin ruisku toimisi vieläpä paremmin kuin koululle tuotaessa. Kuvia ja sen parempaa selostusta ei mun blogista löydy, koska kaikki tarvittava tieto meni Henrylle, mutta hänen blogistaan pitäisi löytyä aikas kattavat selitykset ja kuvat ruiskun huollosta ja muutama videokin testaus maalauksesta. Kun ruisku oli putsattu, kasattu, testattu, putsattu ja kasattu vielä uudestaan niin meidän päivä oli pulkassa.


Perjantai 22.8.2014

Noniin noniin uusi päivä, uudet kujeet. Aamu alkoi sosiaalisen median kasvatuksella. Käytiin läpi mitä kaikkea sosiaalisessa mediassa voi julkaista ja mitä ei. Oma mielipiteeni asiaan on se, että kaikki mihin kehtaa oman nimensä ja kuvansa laittaa voi julkaista. Puhuttiin myös siitä, että ennen kun kenenkään blogia tai muuta julkaisua voi kommentioda kannattaa asiaan paneutua kunnolla ja lukea kyseinen blogi tai julkaisu. Puhetta oli myös siitä, että jos omaan blogiin lainaa tekstiä jostain muualta pitää alkuperäinen lähde ilmoittaa joko tekstissä tai lähdeluettelossa. Viimeisenä meitä muistutettiin myös siitä kuinka suuri vaikutus sosiaalisella medialla oikein on, niin hyvässä kuin pahassa. Ennen ruokkista käytiin läpi vielä koulun pelastussuunnitelma. Ruokkiksen jälkeen meikäläinen sai ylennyksen. Sain valkoiset haalarit ja musta tuli tutor oppilas, hyvä minä. Tästä eteenpäin harmaa haalariset voi tulla kysymään multa neuvoa ja apua, kamalan suuri vastuu... No enköhän mä pärjää.
Valkoisten haalarien onnellinen omistaja.
Loppu päivä meillä menikin Henryn ruiskun testailuun, kun Jani antoi meille ensin vähän verbaalista opetusta ja Jari käytännön opetusta, miten saataisiin edellisenä päivänä maalatusta levyn pinnasta parempi ja ilman raitoja. Tämän työn tarkemmat tiedot kuvineen pitäisi löytyä Henryn blogista.
Vielä ennen kotiin lähtöä tehtiin henkilökohtaistaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti